Stadsboerderij De Koebrug

Onze stadsboerderij is gevestigd tegenover de oude ophaalbrug ‘De Koebrug’. Al sinds 2000 bieden wij hier alle ingrediënten voor een bijzonder avondje uit.

Zowel buiten als binnen in onze rustieke Friese boerderij hangt een gemoedelijke sfeer. Hier kun je een avond lang genieten van heerlijk eten en mooie dranken. En bij mooi weer kun je lekker buiten zitten op ons tuinterras.

Wat maakt ons bijzonder? Wij serveren gerechten, geïnspireerd door de betere Schotse keuken. Gerechten gemaakt met veel lokale ingrediënten, huisgerookte specialiteiten en aandacht voor ambacht!

We maken bijvoorbeeld onze eigen ham van het Gaasterlands kruidenvarken; bereiden allerlei lekkers voor onze desserts, zoals ijs van zelfgeplukte vlierbessen, lekkere whiskylikeurtjes en bijzonder gebak. Ook alle sauzen, dressings en chutneys maken we zelf.

Uit eigen rookoven is er o.a. gerookte zalm met huisgemaakte ‘oatcakes’. Op de kaart staat verder een, regelmatig wisselende, ‘smoky starter’; denk bijvoorbeeld aan een heerlijke variant van de pulled pork of een loempia, gevuld met gerookte kalkoen en appel, geserveerd met spicy whisky mayo…. En wat we verder nog verzinnen…..

En wil je alleen even een drankje drinken, ook dan ben je van harte welkom. We bieden meerdere huiswijnen en flesbieren en voor de whiskyliefhebber hebben wij meer dan 400 soorten Scotch op de plank staan!

Geniet van het goede leven en beleef een stukje Schotland in Friesland!

The Scots welcome you!


5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
3

Neem contact op:

Schans 31, 8715 JR, Stavoren