Rust & Ruimte

Camping Súdermeer ligt op loopafstand van het IJsselmeer en het karakteristieke elfstedenstadje Stavoren. Dankzij de ligging tussen de Friese Meren en het IJsselmeer biedt de camping u tal van watersportmogelijkheden.

Camping Súdermeer is een rustig kampeerterrein met een oppervlakte van 3 hectare. Het beschikt over 100 vaste en 40 toeristische standplaatsen. Voor gasten met een beperking is er een speciale sanitaire ruimte met goedgekeurde aangepaste voorzieningen.
De camping heeft een vaste verbinding met Marina Stavoren. Hier zijn een overdekte zwembad (met entree), overdekte speelruimte, supermarkt, watersportwinkel en een gezellige havenbar. Via het havenkantoor van Marina Stavoren kunt u fietsen huren.

De camperplaatsen liggen op een prachtige locatie buitendijks en direct aan het IJsselmeer bij Marina Stavoren Buitenhaven en Strandpaviljoen de Potvis. Vanaf uw standplaats heeft u een schitterend uitzicht over de haven en het IJsselmeer.

De Gaasterlandse bossen en kliffen bereikt u eenvoudig op de fiets. Evenals drie andere authentieke elfsteden: Hindeloopen, Workum en Sloten. Hier vindt u bekende en minder bekende musea. Bezoekt u het interessante Zuiderzeemuseum, dan kunt u gebruikmaken van een veerverbinding naar Enkhuizen. Sneek en de Friese hoofdstad Leeuwarden zijn per trein goed bereikbaar. Camping Súdermeer vormt de ideale basis om de rijke cultuur en natuur van de Friese Zuidwesthoek te ontdekken.

Voor de kinderen biedt Stavoren en omgeving ook genoeg vertier. Zo vindt u midden in de bossen van Rijs het Sybrandy’s Ontspanningspark. Een leuke speeltuin met spannende attracties. In Sprookjes-wonderland Enkhuizen zijn het sprookjesbos en het kabouterdorp echte aanraders. Alleen al de tocht ernaartoe met de veerboot is een belevenis. Op ongeveer 30 minuten rijden van Stavoren treft u het Kameleondorp in Terherne. Voor jong en oud komt hier de wereld van de bekende tweeling Hielke en Sietse tot leven.

Op loopafstand van de camping ligt op jachthaven Marina Stavoren Buitenhaven een van de betere surflocaties van de IJsselmeerkust. Vanaf het strand kunt u buitendijks surfen. Dit prachtige strand is uitermate geschikt om te zonnen, te luieren of om even een verfrissende duik in het IJsselmeer te nemen.

Campingprijslijst 2016


1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1

Neem contact op:

Middelweg 3, 8715 ET Stavoren