Foodbloggers maken culinaire tocht door Fryslân

De bloggers, die samen meer dan een half miljoen lezers hebben, bezoeken zo’n twintig Friese producenten van regionale producten. ,,Het doel is dat ze Fryslân als culinaire hotspot in de etalage zetten”, aldus directeur Martin Cnossen van Merk Fryslân.

De eerste editie van de foodbloggersdag was vorig jaar, tijdens het evenement Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak. De tour richtte zich toen vooral op Leeuwarden en omgeving. Nu gaan de bloggers de provincie in.

,,Bloggen over food en pure producten neemt de laatste jaren een enorme vlucht. Op deze manier bereiken we gericht een grote groep geïnteresseerden in eerlijk en puur voedsel.” Ter illustratie: het blog Ilovehealth.nl heeft meer dan 200 duizend unieke bezoekers per maand. De blog vrouwen.nl zelfs 350 duizend.

Voor de culinaire tour zijn drie routes door de provincie uitgezet. Tijdens de tocht is er aandacht voor een grote verscheidenheid aan producten. De bloggers kunnen proeven van Friese wijnen en bieren, geitenkaas, Friese bonen, ijs, vlees en vis. ,,We gaan ook het Wad op om onze zilte producten onder de aandacht te brengen. Wie wil kan oesters rapen en zeekraal plukken”, vertelt Cnossen.

De dag wordt afgesloten in de Doarpstún van Snakkerburen, waar de foodbloggers gezamenlijk onder leiding van kok Henk Markus een diner maken met gewassen van de tuin.

Bron: Huis aan Huis

Het bericht Foodbloggers maken culinaire tocht door Fryslân verscheen eerst op Friesland.nl.

Source: Friesland.nl