Jubileumconcert 120 jaar Muziekvereniging De Lytse Súdwesthoeke

14-Apr-2018

Zaterdag 14 April

Aanvang: 20.00 uur

Locatie: MFC De Kaap

Entree: vrij

 

Lytse Sudwesthoeke Stavoren Eo
·

Jubileumconcert 120 jaar Muziekvereniging De Lytse Súdwesthoeke

120 jaar muziek maken kan met recht een mijlpaal worden genoemd. En dát wil muziekvereniging De Lytse Súdwesthoeke iedereen laten weten.
De fanfare is in de afgelopen 120 jaar van grote culturele waarde geweest voor Stavoren, Warns, Hindeloopen en Molkwar. Daarom mag dit jubileum niet onopgemerkt voorbij gaan.
Sinds 1898 spelen we al marsen, mooie koraalbewerking en moderne, soms technisch wat ingewikkelder muziek. En dat tegenwoordig onder leiding van dirigent Guus Pieksma op festivals, concoursen, tijdens eigen concerten of bij de begeleiding van kerkdiensten. Als fanfare zijn we hier erg trots op!

Om dit jubileum te vieren is een feestelijk concert georganiseerd. Een gastoptreden wordt verzorgd door Folkkoor Rolling Home uit Sneek.

Folkkoor ROLLING HOME is een enthousiaste groep zangers en muzikanten met in hun midden één (op handen gedragen) vrouw. Deze vrouw bespeelt de dwarsfluit en laat ook zeer verdienstelijke zang solo’s horen. Het koor zingt 3-stemmig en wordt ondersteund door 3 gitaristen, een accordeonist, een toetsenist/accordeonist en de fluitiste. Dit alles vormt een geweldig levendig en energiek geheel waardoor het voor het publiek vrijwel onmogelijk is om stil te blijven zitten. Rolling Home weet er elke keer weer een feestje van te maken.

Iedereen is uitgenodigd om dit feest met ons te vieren!